Vragen? Stuur een appje

Mazda MX5-Specialist

Voor Mazda MX5 onderhoud

MXVijf.nl is al enkele jaren actief in de Mazda MaX5 Cup in samenwerking met Van der Heijden Autosport en zal na het teamkampioenschap in 2021 dit seizoen weer deelnemen met meerdere auto’s.

Sinds 2019 is MXVijf.nl als trotse cupsponsor ook aanwezig tijdens alle racedagen met een circuitservice om waarnodig de cuprijders te voorzien van nieuwe onderdelen.

Mazda Mx5 garage

Na succesvolle raceklassen in Japan, Amerika en Engeland met de eerste generatie van de Mazda MX-5 werd in 2008 ook in Nederland de MaX5 cup opgericht als onderdeel van de stichting DNRT. Deze raceklasse maakt de perfecte instap in echte autosport mogelijk en is op dit moment ‘één van de grootste klassen binnen de Nederlandse autosport.

Gereden wordt er uitsluitend met MX-5 NA 1,6l (bouwjaar 1990 tot 1993) met maximaal 130 PK. Het minimale gewicht van het voertuig inclusief bestuurder mag de 960 kg niet onderschrijden. Om de kosten te reduceren en het principe van gelijke kansen te verhogen, zijn er slechts enkele veranderingen aan de voertuigen toegestaan. Het Nederlandse regelement komt voor een groot deel overeen met de Engelse variant van deze raceklasse. Hierdoor is het mogelijk om aan races in Engeland deel te nemen of zich met engelse coureurs op circuits als Zandvoort, Assen, Zolder en Spa Franchorchamps te meten.

Mazda Mx5 onderdelen | Onze merken

De Mazda MX5 onderdelen shop. Voor alle MX5 types. Van NA, NB, NC tot het huidige ND model.

Subscribe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste Mazda MX5 nieuws. 

Copyright © 2021 | MXVIJF.nl | Privacy Policy | sitemap

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen